Enkele reacties van cliënten:

Ik zoek

Ik zoek, waarnaar

Waarnaar ben ik op zoek

Ik zoek mezelf

Wie ben ikzelf

Ken je mij, wie ben ik dan? Ken jij mij beter dan ik?

 

Ik hoorde dat lied van Trijntje Oosterhuis vanochtend en moest heel diep zuchten. Ken je mij? Ik vroeg het aan mijn 'innerlijk kind'. Het innerlijk kind dat ik deze week tijdens de healing zo diep in de ogen heb gekeken. Het eenzame meisje van vier jaar dat me met haar grote vertwijfelde ogen vragend aankeek waarom ze alleen moest spelen en niet met haar vriendje samen in de poppenhoek mocht spelen. Waarom ze geen antwoord kreeg op al haar vragen en zich terugtrok. Ik voelde liefde en warmte voor dat kind. Was ik dat kind? Ik wilde het omarmen en liefhebben en troosten. Je bent goed, het is goed. Natuurlijk mag je doen wat je wilt, kiezen wat je wilt, je bent vrij. Groei, sla je vleugels uit.. Je wortels zijn de liefde van de mensen om je heen, voor de rest mag je je vleugels gebruiken om te groeien en te leven en te genieten, lieve kind...

 

Maar het kind is verdwenen. Het kroop achter een gordijn, diep weg in een hoek achter een zwaar, donker velours gordijn. Een gordijn vol stichtelijke normen en waarden, ontstaan uit katholicisme, fatsoensnormen, familietradities, gewoontes, 'doe-maar-normaal', maar vooral vanuit het middenstandsprincipe de 'Klant is Koning'. Dit is de gedwongen kernwaarde van mijn leven geworden. Spontaniteit is angst geworden. Assertiviteit is een vies woord. Eerst de ander, dan jij. Dienstbaar opstellen. Als kind leek de eerste levensbehoefte van mijn ouders te bestaan uit de omzet van de winkel, daarna kwam warmte, liefde, geborgenheid. Of die voor elkaar bestond heb ik nooit gevoeld. Ik heb alleen de stroeve kusjes van 'Gelukkig Nieuwjaar'en 'Gefeliciteerd' live meegemaakt.

 

Ik ben nu 52. Ik heb er gedurende mijn leven zelf ook hele hardnekkige overtuigingen aan toegevoegd. Overtuigingen die ik zo moeilijk los kan laten. Maar overtuigingen waar ik niets aan heb en overtuigingen die ik los moet en wil laten. Overtuigingen die mijn ego me steeds wil opdringen. Overtuigingen die me weerhouden om het kleine mooie pure meisje van vier jaar werkelijk haar vleugels uit te laten slaan en te laten groeien naar de oudere vrouw die er dus echt in mij zit, de pure vrouw, waar ik echt van kan en wil houden. Overtuigingen, die ik samen met Jozette ga herkennen, stoppen en vervolgens niet meer mijn leven wil laten bepalen.

 

Nu ga ik naar massage. Ik laat het maar gebeuren. Minder in mijn hoofd. Meer in mijn lijf...

Heerlijk. Ik zie wel....

 

Anoniem

____________________________________________________________________________________________

 

Lieve Jozette,

 

Wat fijn te lezen dat jij je ook in gaat zetten om relatie therapeut te zijn.

Had je al veel eerder kunnen doen; ik spreek uit ervaring.

Ik ben je erg dankbaar voor de goede en verhelderende gesprekken die wij gehad hebben en die hun uitwerking zeker niet hebben gemist.

Ik kon altijd bij je terecht en je wijze raad heeft mij goed gedaan.

Het hebben van een relatie is voor mij niet makkelijk en de hobbels die daar waren hebben wij kunnen oplossen, dankzij je raad en daad.   Jij hebt mij de ogen geopend, wat zeer verhelderend was.

Ik weet dat iedereen, ook los van ons, uiteindelijk zijn/haar keuzes moet maken hierin maar dan nog is het een zegen om iemand als jou te kennen die altijd met veel menselijk gevoel en wijsheid – je bij staat in die moeilijke weg. Wat mooi als je uiteindelijk in en met je relatie verder kunt.

Een relatie, zo weet ik inmiddels heel goed-  is heel fijn als het goed gaat en je elkaar kunt vinden in gesprekken en ik hoopte daarmee op de goede weg te zijn.

Soms lukt het  mensen niet om er alleen uit te komen en is er iemand zoals jij nodig die  hen de ogen opent.

Geweldig hoe jij mij/ons hebt geholpen en dat je deze weg in mag gaan,  zal voor veel mensen een zegen zijn.

Dankjewel voor alles!!

Lieve groet..

Marijke


Jozette is in staat voor mij onbewuste aspecten, waar aandacht naar uit mag gaan, bespreekbaar te maken. Door haar open en accepterende houding word ik uitgenodigd licht te brengen naar die delen van mijzelf waar het nodig is. Een confronterend maar verkwikkende manier van begeleiden!

Liefs,

Koen


Al jaren ben ik ziek: cvs wat later Lyme bleek te zijn. Ik zelf denk weinig aan Lyme, zie het als een spirituele weg.

Begin 2013 ben ik in de hel wakker geworden: “het is niet waar, ik leef nog”. Ik had doodsangsten, emotioneel lijden, verdriet, folteringen in mijn lichaam, fysieke pijn….Er bestaan geen woorden om dit te beschrijven, het lijkt niet van deze wereld. Niemand schijnt dit te kennen, ik heb er nog nooit over gehoord of over gelezen. Ik ben 67 jaar, heb mijn deel van vreugde en verdriet gehad, maar wat ik tot vandaag meemaak is met niets te vergelijken.

Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Jozette en dat is zo gebleven tot vandaag.

Waarom het contact blijft is dit: Jozette luistert en oordeelt niet. Ik kan online altijd bij haar terecht en het lijkt me niet gemakkelijk om mijn “compagnon de route” te zijn.

Ze is mijn godsgeschenk, ik heb altijd het gevoel dat ik gesteund word.

Als ik mijn zegeningen tel, dan tel ik haar tweemaal.

Chris


Lieve Jozette,

Ik voel me weer rustiger.. Pijn, angst zakt weg. Verdriet is er nog wel. Ik ga niet aan de medicatie maar kan het zelf.. Ik heb het gevoel dat er een ommekeer is terug bij mijzelf…

Liefs, Anneke


Ik wil je laten weten dat ik heerlijk geslapen heb na de sessie van gisteren. Het eerste deel veel gedroomd/verwerkt. Na half één in een diepe slaap geweest. Ik voel me uitgerust.

Dankjewel! Fijne dag en knuffel van mij, Sonja


Lieve Jozette,

Bedankt dat je er voor me was. Je bent echt een engel!

Dikke knuffel, Djurre


Lieve Jozete,

Ik wil je graag bedanken voor je hulp en ondanks dat het al een tijdje geleden is… alsnog bij deze, niet vergeten. Ik denk vaak terug aan wat je voor me hebt gedaan en wil graag dat je weet dat ik er enorme kracht uit heb kunnen putten.

XXX


Dankjewel, lieve Jozette,

Je bent geweldig…. Even zo nodig.

Namasté


Ik wil je bedanken voor alle steun van afgelopen jaar.

F.